HDV Cultureel Centrum Medine / Medine Moskee / Medine Cami
 
 
                   
HDV Cultureel Centrum Medine Raalte / Moskee Raalte / Medine Camidiyanet
Gekoppeld aan ISN Diyanet


1

Welkom op onze website.
info@medineraalte.nl
Oude Molenweg 5
8102 EK Raalte
Mobiel: 0572-36 43 89


Verkoop Turks Pizza
Meld u aan bij Twitter of facebook!


Rondleiding in onze Moskee?
Dit kan incl. hapje en een drankje.

Maak een afspraak >>>


Van rechts naar links:

ilker Baris, Hüseyin Karaman, Selim Karaman, Fie Freriks-Hulsegge, Ben Haarman, Bülent Köse,
Roger de Groot, Fevzi Bahadir, Elly van Steen, Ed van Domselaar en Tacettin Çoskun.


Vrijdagmiddag om 26 februari 2010 om 16.30 uur was de CDA Raalte delagatie op bezoek bij Medine Raalte.
Lijsttrekker Ben Haarman, Roger de Groot, Elly van Steen, Ed van Domselaar, Fie Freriks-Hulsegge. CDA lid van Provincie staten Dhr. Latif Altuntas was ook aanwezig.

Wij als bestuur en leden van Medine vonden het erg leuk dat CDA is langsgekomen om elkaars verhalen uit te wisselen. In deze bijeenkomst werd niet alleen over Medine gepraat maar ook over Raalte zelf. Wat kan CDA bieden aan Raalte? Wat kunnen wij als Raaltenaren verwachten? Met name werd er veel gepraat over de toekomst van jongeren en wonen in Raalte. Bestuurslid Selim Karaman vind het op dit moment een probleem in Raalte.
Het creëren van werk en woning voor jongeren, toekomst plannen etc.. Waarom wij als Medine dit gevraagd hebben komt door dat pas getrouwde stelletjes (ook Turkse) gaan vestigen naar dichtstbijzijnde steden omdat het kopen van een woning goedkoper is en meer werkgelegenheden. Dit is natuurlijk jammer voor gemeente Raalte.
CDA Raalte gaat hier heel serieus mee om en gaf een vertrouwelijk gevoel af in het gesprek. Ze gaven zelf aan dat er meer werk gelegenheden moet komen en woningen.

En wat kunnen wij als Medine betekenen in Raalte en andersom?
Hoe kunnen wij als Medine helpen en betekenen voor elkaar in deze tijd voor jong en oud?
Wij als Medine hebben duidelijk bekent gemaakt dat wij open staan voor iedereen voor elk gemeenschap en nationaliteiten. Onderscheid maken wij zeker niet! Veel mensen in Raalte kennen ons en dit komt mede door het organiseren van opendagen en rondleidingen. Via e-mail en door het bezoeken van onze website hebben wij vele mensen kunnen helpen die vragen over de Islam en over onze stichting Medine. Wij helpen mensen graag!

Medine doet vaak mee en gaat in gesprek met overige stichtingen en kerken. De banden zijn goed en het zal ook altijd zo blijven. Afgelopen ander half jaar is de band (met name met wethouder Roger de Groot) altijd goed geweest en de lijnen kort gehouden. Wij als Medine vinden het erg fijn dat wij onze verhalen en vragen makkelijk kwijt kunnen raken aan iemand bij de gemeente. Wij van Medine willen de contacten met de gemeente en CDA goed blijven houden.

Het was een leuke (vertrouwelijke) bijeenkomst en hebben een prettig gesprek gevoerd. We zijn erg blij dat de CDA aan ons heeft gedacht en een bezoekje heeft gebracht. Wij als bestuur en leden van Medine wensen CDA Raalte veel succes met hun campagne.

 


 Design: Foto Dadas
Copyright 2010 © Stichting Medine Raalte